rulotecomerciale.ro Web analytics

Shaormeria pe roti – afacere profitabila cu investitii minime!

                          tel: +(40) 756 877 844    Program:  L-V  08:00-17:00

In prezent deschiderea unei shaormerii / kebabarii pe roti este una din cele mai profitabile afaceri cu un risc minim de faliment, deoarece omul maninca zilnic. Piata se dezvolta rapid, iar tot mai multi romani, dar si turisti consuma shaorma.

Aceasta situatie este confirmata si de statistica, unde se indica un numar de 700.000 de bucati de shaorma consumate zilnic in Romania.

Iata de ce ai nevoie pentru deschiderea unei shaormerii mobile:

  • Locatia corect aleasa. O locatie bine aleasa iti poate aduce succes si profit in cel mai scurt timp, alege o locatie unde ies multi oamenii sau vin multi turisti. Tot legat de locatie, un alt factor la fel de important este cea a obtinerii autorizatiei de la primaria de care apartine locul în care vrei sa iti desfasori activitatea.
  • Investitiile minime obligatorii conform legislatiei. Legislatia privind producerea si comercializarea produselor alimentare este destul de stricta si impune comerciantilor o serie de conditii.


Iata citeva din ele:


Potrivit Ordinului Nr. 863 / 1995 pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor, emis de Ministerul Sanatatii:

Art. 45
Depozitarea si pastrarea alimentelor trebuie sa se faca în conditii care sa previna modificarea proprietatilor nutritive, organoleptice si fizico-chimice, precum si contaminarea microbiana. In acest scop, alimentele vor fi pastrate si depozitate în încaperi sau în spatii special amenajate, protejate de insecte si de rozatoare, dotate cu instalatiile si cu aparatura necesare pentru asigurarea si controlul conditiilor de temperatura, umiditate, ventilatie etc., stabilite prin actele normative în vigoare…

Art. 64
(1) Punctele fixe de desfacere stradala (chioscuri, baraci, tonete) a alimentelor trebuie astfel amenajate si dotate încât sa asigure conditii igienice corespunzatoare pentru protejarea, pastrarea si servirea produselor, precum si pentru mentinerea salubritatii în vecinatatea punctului de desfacere.
(2) In aceste puncte este interzisa vânzarea bauturilor alcoolice pentru consum pe loc si prelucrarea materiilor prime, cu exceptia operatiunilor de preparare si prajire a gogosilor si de fierbere sau frigere a semipreparatelor din carne, daca au amenajari corespunzatoare.
(3) Unitatile de desfacere din aceasta categorie trebuie sa fie la distanta de cel putin 25 m de W.C.-uri publice.

Art. 65
Punctele fixe de desfacere stradala a alimentelor, precum si unitatile mobile (indiferent de tractiune) trebuie sa în deplineasca urmatoarele conditii pentru protectia sanitara a produselor si a consumatorilor:…..
c) sa fie racordate la retelele publice de apa potabila si canalizare; în localitatile lipsite de asemenea retele, vor fi dotate cu instalatii proprii de apa potabila si de colectare si evacuare, în conditii igienice, a apei uzate;…..
f) sa fie dotate cu instalatii de racire pentru pastrarea si expunerea alimentelor usor perisabile; nu se permite pastrarea de la o zi la alta a semipreparatelor;….

Art. 68
Vânzarea înghetatei este permisa prin comertul de mic detaliu stabil în urmatoarele conditii:
a) prin sistem automat (aparat de inghetata), care trebuie sa fie amplasat intr-un chiosc, racordat la apa rece curenta si apa calda, prevazut cu spatiu frigorific, cu echipament de protectie si cu casete inchise pentru pastrarea vafelor, cornetelor si paharelor de unica folosinta. Reconstituirea înghetatei se va face la punctul de desfacere;….
d) înghetata ambalata va fi pastrata în congelator protejat de caldura si ploi.

 

  • Rulota comerciala pentru desfasurarea activitatii. O rulota comerciala noua poate incepe de la 2800 euro si poate ajunge la 7000-8000 euro. Totul depinde de bugetul pe care il ai.
    Va trebui sa acorzi o atentie deosebita echipamentelor cu care este dotata rulota, caci pentru a putea functiona va trebui sa obtii Avizul sanitar, si asa poate deveni complicat daca nu ai o rulota adecvata.
  • Echipamentul necesar pentru rulota. Vei avea nevoie de grill, friteuza, rotisor, boxa frigorifica pentru pastrarea spemipreparatelor, rezervor de apa si instalatie proprie de preparare a apei calde, la fel pentru a putea vinde bere si bauturi racoritoare mai ai nevoie de cel putin o vitrina frigorifica, iar daca vrei sa vinzi înghetata de un congelator.
  • Planul de investitii. Probabil ca daca te-ai gindit sa-ti deschizi o shaormerie / kebabarie ai si un buget stabilit. Posibil sa-ti ajunga si un buget de 10.000 euro , totusi iti recomandam sa ai si o rezerva de inca 5000 euro.

Toate aceste informatii sunt valabile pentru orice rulota tip fast-food si te poate ajuta sa incepi o afacere de succes!

curatatorie perne


CLIENTII NOSTRI:

               

  

dulceata lui razvan autonom leasing  eleda patiserie  flo mobil srl  calipso srl  arepas columbianas bucuresti  sora lu scarlescu srl  Go Nuts 4 Donuts SRL D 

 

carrefour  za german  sort club island  luzy duck  cozonac domnesc srl  frizeria bucuresti   cartisimanuale

rulota burgher yogi     bucate pe roate rulota     yummy rollen    gastromag silver therm srl    buntarero srl    food squad     MercatoComunale 

sweet delight rulota suceava          the cod father     Urban Flavors   POMICULTURA IND SRL   MARISTAR COM SRL  silver therm   la coltul dulce sarat

 


Informatii utile

  • AUTORIZATII SI AVIZE PENTRU DESCHIDEREA UNEI RULOTE FAST-FOOD

    Dupa ce am discutat despre codurile CAEN potrivite pentru pentru deschiderea unei Rulote Fast-Food, revenim cu un articol la fel de important despre ce autorizatii si avize avem nevoie pentru a incepe propriu zis activitatea.

 

Despre noi

SC AVTOBAN TRAILER SRL

CUI 35366685  adresa juridica:

sat.Bogdan Voda str.Calea Romanului nr.5 

com.Saucesti, jud.Bacau

fondata  anul 2015

tel. +(40) 756 877 844

Contactati-ne

Unde ne gasesti?!


View Larger Map